Get Adobe Flash player

Kolonia e Artit "Festari"

Kolonia e artit "Festari" eshte eveniment kulturore qe organizohet ne kuader te manifestimit shume dimenzional me emrin "Festari" i cili është festë zyrtare  Komunës së Suharekës (Therandës) me shume aktivitete , Rinore, Kulturore, Sportive,  Edukative, ekologjike, ekonimike dhe Tradicionale

Rrushi dhe përpunimi i verës është karakteristikë mijëvjeçare e trevës sonë, andaj edhe Festari përkon me gëzimin e vjeljes së rrushit dhe përpunimin e verës.

 

 

Karakteri i Kolonise se artit "Festari"

Artiste nga vende te ndryshme te botes, diversitet i mendimeve, i ideve , i debateve, gershetim i kulturave, i gjuheve,Liria e shprehjes, miqesia, dashuria, shperthimi emocional krijues eshte energji qe rrezaton si drita e diellit qe permes kategorive estetike arrine te preke secilin prej neve.E gjithe kjo eshte nje levizje qe i ngjan universit ne miniatur. Ky eshte Karakteri i Kolonise se Artit Festari

 

Refki Gollopeni

Therande 2011

 Admin - Artrego.com © 2011 All rights reserved, including graphic content and/or other artwork.