Get Adobe Flash player

Biografia Refki Gollopeni

Refki Gollopeni

 I LINDUR:   Me 27.11.1965

 

VENDI:        Doberdelan Komuna e Therandës-Suharekës 

 

ADRESA:

Doberdelan Therandë-Suharekë Kosovë. Nr.Tel:00377 (0)44 187 499

E-mail:   refki_gallapeni@hotmail.com            rearti@gmail.com

 

KOMUNIKIMI NË GHUHËT:

Shqip, Gjermanisht,  Anglisht dhe Serbokratisht, 

 


NJOHJA E PROGRAMEVE KOMPJUTERIKE: M. Word, M,Excel, Corel DRAW, Adobe Photoshop , Adobe Ilustrator, Adobe In design Etj.

 

 

PREGATITJA SHKOLLORE:

Ka mbaruar Shkolën fillore në Vitin1980 , shkolen e mesme të Arteve të bukura në Pejë në vitin 1984 , Fakulltetin e Arteve të bukura në Univerzitetin e Prishtinës  drejtimi i Dizajnit grafik në vitin 1989.Ka mbrojtur temen e Magjistraturës më 03.06.2005 tema „Vepra e Ismail Kadaresë në pikturën e librit“.në lënden pregatitja e librit te prof  Shyqri Nimani.

 

 

PREGATITJE PLOTSUESE:

Ndihma psiko sociale për fëmijet e traumatizuar në kuadër të shkollës, seminar organizuar nga GTZ: Ndihma psiko sociale për fëmijet me nevoja të posaqme në kuadër të shkollës, seminar organizuar nga GTZ dhe edukimi për toleranc .

Udhëheqja e bazuar në vlera seminar organizuar nga departamenti i  rinisë pran MKSR

 

 

UDHËTIME STUDIMORE. Muzeu Mbretrorë i arteve të Bukura në Principaten e Liechtensteinit, Muzeu  i arteve të Bukura në Cyrih të Zvicres,shtepia e artit modern në Frankfurt te Gjermanisë Muzeu i arteve te Bukura ne Quebek  City - Canada etj.

 

 

PËRVOJA E PUNËS NË ARSIM. Prej  vitit 1991-1992 Në shkollën fillore në Studenqanë prej 1992-1998 në gjimnazin jeta e re njëkohësisht edhe si bashkëpuntorë i këshillit për arsim, si këshilltarë për lëndën e Kulturës Figurative, përvoja e punës në Principaten e Liechtensteinit mësim plotsues për fëmijët refugjat prej vitit 1999-2000 , prej vitit 2000- 2002 në shkollën e mesme teknike „Skender Luarasi“ dhe në qendrën e Rinisë „Shtëpia e Fellbahut“ 2002 -2011

 

VEPRIMTARIA ARTISTIKE :

Ilustrime librash dhe pregatitje teknike të broshurave  revistave, Heraldikë,freska ,mozaik,piktura ,skulptura , dizajne reklamuese etj .

 

 

KONKURSET E FITUARA  DHE T? REALIZUARA :

Projekti  ideor përmendorja e viktimave të Luftës në Therandë-Suharekë, dizajnimi i Amblemës së Kuvendit të Komunës së Therandës-Suharekës,qmimi i par per piktur në konkursin e BPK. Banka popullore e Kosovës logo e firmes Ben-af Ambalazhi për qumshtin Shari, qmimi i pare per logon e Vererave te Kosoves, dizajnimi i institutit per kultur dhe Sport i Kosoves INKUS etj.

Eshte Themelues dhe drejtues i kolonise artistike „Festari“ ne Therande

 

EKSPOZITAT:

Kossovë, Shqipëri ,Liechtenstein, Zvicerr, Gjermani,France,Maqedoni. Serbi,  Kroaci slloveni Canada .

 

 Admin - Artrego.com © 2011 All rights reserved, including graphic content and/or other artwork.